Mešanje barv

O mešanju barv
Pri opravljanju avtoreparaturnih del imamo prav gotovo visoke želje in zahteve oz. od svojega vloženega dela pričakujemo kar se da najboljše rezultate, zato moramo nameniti vsaki posamezni fazi celotnega postopka reparature, maksimalno pozornost. Z upoštevanjem vseh navodil in priporočil proizvajalca barv, lakov in ostalih premazov ter pripravkov, katere bomo uporabili, moramo vsaki fazi del nameniti dovolj časa, da bo delo kvalitetno opravljeno.

mesanje-1

Vsako obdelovalno površino moramo najprej pobrusiti in odstraniti vse nanešene sloje, odstraniti morebitno rjo, očistimo od nečistoč in razmastimo, ter jo pripravimo za nanos izravnalnih mas oz. kitov. V nadaljevanju sledi faza izravnave površine, ki je za vsako vrsto podlage specifična in tudi zahtevna. Po izravnavi nanesemo na površino temeljni sloj barve in v finalni fazi sledi še nanos barve in zaključnega sloja brezbarvnega laka.   Mešanje barv je izredno zahteven postopek, saj se z razvojem sodobnejših in naprednejših tehnologij barvne industrije, pojavljajo tudi vse bolj zahtevnejša in raznolika priprava barv, ter množica novih barvnih odtenkov. Vsak barvni vzorec je identificiran s kodno oznako, na podlagi katerega se lahko vsaka barva pripravi do odtenka natančno. V primeru, da identifikacijska koda ni znana si pri pripravi barv, pomagamo s primerjavo vzorca barve s kompletom barvnih predlog in na ta način pripravimo zahtevani barvni odtenek. gama-color-2
Mešalna naprava HELIOS MOBIHEL
gama-color-3
Mešalna naprava HELIOS MOBIHEL je zelo kvaliteten mešalni sistem, priznanega domačega proizvajalca barv, ki zavzema tudi vidno vlogo v mednarodnem merilu. Sistem je skonstruiran na osnovi najnovejših raziskav in dovršenih tehnologij s področja barvne industrije. Po najnovejših Heliosovih recepturah je z uporabo najnovejših tehnologij mešanja barv, možno doseči 15 000 odtenkov vseh barv.
Mešalna naprava SPIES HECKER
spiecies
Mešalna naprava SPIES HECKER je vrhunski mešalni sistem, zelo priznanega proizvajalca barv, lakov in ostalega avtoličarskega materiala.
Mešalna naprava NOVOL
multimix
Mešalne barve za avtomobilski program omogočajo mešanje barv po tonih in po barnih kartah.
Mešalna naprava za tovorni program in industrijo
To so:
  • Siro
  • Ivat
  • River